Radicale Rust

‘Relax.
Answers will come in time.
Or perhaps the unnecessary questions will fall away.’
Jeff Foster

Er is altijd wat te ‘doen’

Welke mogelijkheden, oplossingen, creativiteit en inzicht liggen er voor jou verborgen in de wereld van diepe rust? Het antwoord op de vraag kun je ervaren in de twee uur durende workshop ‘De Kracht van Rust’ van Jurko van Veenendaal.

De kracht van het niets-doen

Het ‘Westerse’ bestaan bestaat uit het balanceren van zoveel verschillende elementen. Al die elementen willen we ook vaak allemaal even goed laten ‘werken’. Een goede moeder of vader zijn, een lieve vriend of vriendin zijn, een efficiënte professional op de werkvloer en een fijne partner zijn. Er liggen zomaar een flink aantal identiteiten op ons te wachten om vervuld te worden.

Zo zijn we per etmaal zo’n 16 uur per dag actief bezig om alles gaande te houden en slapen we gemiddeld acht uur per nacht om overdag een soms volle agenda aan te kunnen.

Soms draait alles om de vraag hoe we nog productiever en nog béter kunnen zijn.

Maar wat als de meeste mogelijkheden die er voor jou zijn, de makkelijkste oplossingen voor problemen en de diepste inzichten nu helemaal niet zozeer verborgen liggen in het actiever zijn, maar juist te vinden zijn in de diepe wereld van rust? Radicale Rust wel te verstaan.

Jurko van Veenendaal zingt en spreekt jou toe tijdens deze workshop. Hij neemt je door middel van storytelling, Restorative Yoga en Yoga Nidra mee op een muzikale rustreis. Op deze reis kan jij persoonlijk ontdekken wat Radicale Rust voor jou in jouw dagelijkse leven zou kunnen betekenen.

Wist jij dat ons brein bijvoorbeeld op zijn meest effectief is als we slapen?

Meld je aan via de mail met vermelding datum en de workshop

Donderdag 17 juni – De kracht van rust -  19:30 -21:30 -Workshop

Jurkovanveenendaal2.jpg

De Slaap van de Yogi

Yoga Nidra is een eeuwenoude ontspanningstechniek die ook wel ‘de slaap van de yogi’ wordt genoemd. Bij een Yoga Nidra hoef je alleen maar te liggen en te luisteren. Tijdens deze ‘slaapyoga’ gaat jouw brein van een actieve Beta-staat via een rustigere Alpha-staat naar de diepe rust van lagere Theta en Delta-hersengolven. Pas daar krijgt jouw brein bij een gezonde slaap de kans om indrukken te verwerken, oplossingen te vinden voor lastige vraagstukken en nieuwe energie op te doen.

Regelmatige beoefening van Yoga Nidra zorgt voor verbeterde vitaliteit, vermindering van stress, een verbeterde concentratie, diepere slaap en versterkte creativiteit en oplossend vermogen.

Als diepe rust zo’n verfrissende én innovatieve werking heeft op onze geest, is het bijna verbazingwekkend dat we het nog zo weinig bewust inzetten in de drukte van het alledaagse Westerse bestaan.

Radicale Rust voor jou

Deze workshop neemt je voornamelijk mee in de ervaring van rust. De workshop is voor iedereen toegankelijk die nieuwsgierig is naar de kracht van diepe rust. Ervaring op het gebied van yoga is totaal niet nodig.

Reserveer je matje voor donderdagavond 17 juni.

Hoe zou het zijn om Radicale Rust te integreren in de ‘balancing act’ van jouw Westerse leven?

‘In één woord heerlijk! Echt een aanrader en wat mij betreft voor vele herhalingen vatbaar. Hele fijne ervaring en begeleiding.’

Deelnemer Sander Boon over de workshop

‘De kracht van Rust.’