Yoga lessen

Onthaasten, ontgiften en opladen: met het yoga- en detoxweekend in Zandvoort kom je compleet in balans. Lichaam en geest raken weer met elkaar in harmonie en je kunt weer genieten van de kleine dingen in het leven. Met frisse energie, een scherpe focus en met beide benen op de grond.Yoga aan zee, in het authentieke Zandvoort, zet je zintuigen weer op scherp.

Liever 1-op-1? Ook geen probleem! Monique verzorgt privélessen in de Daandasana yoga studio in Zandvoort of aan huis in de omgeving van Zandvoort. Ook voor kinderen is er ruimte, tijdens de kinderyoga. Voor alle soorten yoga ben je bij ZenZo Yoga aan het juiste adres. Ontspan, reset en herstel bij ZenZo Yoga - gewoon, omdat jíj belangrijk bent.

Yoga lessen voor nek, schouder en rug

Maandag: 9:30-10:30 uur
Donderdag: 18:00 – 19:00 uur
Vrijdag: 11:00 – 12:00 uur
 
Tegenwoordig zijn er veel mensen die last hebben van spanning rondom de nek, schouder en rug. Dit kan worden veroorzaakt door stress, maar ook doordat veel mensen een zittende kantoorbaan hebben. En bedenk eens hoe vaak je alleen al op je telefoon kijkt! 

Zenzo Yoga geeft nu yoga lessen voor nek, schouder en rug in het Zandvoort Dance Centre (in de Oranjestraat 2, naast de Dekamarkt).

Kosten:

Losse les € 8,50

10-rittenkaart € 80,-

Eerste les GRATIS

Deze les wordt gegeven op een yoga strip en is voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet vereist.

Wil je het een keer proberen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via info@zenzoyoga.nl

Je hoeft verder niks mee te nemen, de matjes en handdoeken liggen voor je klaar.

Hoe werkt yoga op een strip?

De yoga strip ondersteunt en corrigeert de stand van de schouders, de hele wervelkolom en het bekken. Het effect hiervan is dat de vrije doorgifte van beweging wordt gestimuleerd en dat hierdoor klachten (kromme bovenrug, stijve schouders, gespannen onderrug en gevoelig voor overbelasting) worden verminderd.

Het doel van het werken met de yoga strip is het ontspannen van de boven rugspieren en stabiliseren van de schouders.

De rubber yogastrip kan je helpen om je bovenrugspieren zachter te maken. Zeker als je veel voorover zit en voorover gericht werk hebt is het fijn om de rug weer ruimte te geven op deze rubberen strip. Liggend op de strip focus je je op je ademhaling: je leert je te ontspannen en je oefent concentratie. Als je een aantal minuten op de strip hebt gelegen en je de strip verwijdert, ervaar je een gevoel van ruimte in je bovenrug die weldadig aanvoelt.

Yoga op het strand

Je dag beginnen met je voetjes in het zand, de zon op je gezicht en de wind door je haren. Dat is yoga op het strand. 

Vanaf maart geeft Zenzo Yoga iedere woensdag van 9:00-10:00 uur en vrijdag van 9:00-10:00 uur  yoga les op het strand bij Tent6, Paulusloot strandafgang 6. Tijdens de yogales geniet van het uitzicht op zee. De matjes zijn aanwezig. Bij slecht(er) verhuizen naar binnen. Aanmelden kan via => info@zenzoyoga.nl

Waarom yoga?

 Hardlopen, fietsen, naar de sportschool; het zijn allemaal manieren om fitter te worden. Maar werkt dat ook echt zo? Of zijn er ook andere manieren om calorieën te verbranden, waarmee je óók aan je balans werkt en daarna met aandacht geniet van je ontspanning? Yoga in Zandvoort zorgt ervoor dat je weer fit wordt - en blijft.

Waarom is yoga zo goed?

Al duizenden jaren is yoga in ontwikkeling. Je moet het eigenlijk niet zien als een sport, maar als een stroming. De oefeningen versterken innerlijke kracht, verbeteren je spierkracht, zorgen voor stabiliteit en hebben positieve mentale effecten. Door de yoga-oefeningen op een bepaalde manier te volgen, heb je niet alleen een totale body workout, maar versterk je lichaam en geest door met aandacht de oefeningen te volgen en deze je eigen te maken.

Naast dat yoga een fijne sport is om je lichaam te verbeteren, heeft het ook vele positieve effecten op lichaam en geest;

  • je focust de aandacht op het hier en nu, waardoor je de asana’s (oefeningen) beter uitvoert en geestelijke ballast laat varen;
  • Yoga verbetert de flexibiliteit, spierkracht en het postuur;
  • Dankzij yoga kun je gemakkelijker afvallen en verdwijnt het jojo-effect;
  • Yoga beschermt de gewrichten. Doordat je in een yoga-les het hele lichaam gebruikt, blijven de gewrichten soepel. Zeker als je wat ouder wordt is het belangrijk om het hele lichaam in beweging te houden;
  • Als je spieren aan- en ontspant, komen de organen in beweging en wordt het lymfedrainagestelsel geactiveerd. Dit verwijdert toxines uit het lichaam en houdt het lichaam schoon en in balans.
  • Het versterkt je concentratie vermogen en zelfvertrouwen, daarnaast komt je lichaam en geest in balans

De lijst kunnen we nog verder uitbreiden, maar waarom kom je zelf niet de heilzame effecten van een yogales ervaren? Monique Christiaans is gecertificeerd yogadocente (yogini) en geeft al jarenlang trainingen, detox- en yogaweekenden aan zee en begeleid ze kinderen en volwassenen. Meld je nu nog aan voor een privé-les of yogaweekend!

De yogalessen van ZenZo yoga zijn voor iedereen toegankelijk. Beginners, gevorderden, mannen en vrouwen van alle leeftijden. De yoga lessen die worden gegeven tijdens de yoga(detox) weekenden zijn:

Flow Yoga

Yoga weekendkrachtige en dynamische vorm

Voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Deze vorm bestaat uit een reeks houdingen. Beweging en ademhaling lopen synchroon. Ondersteund door de (ujjayi) ademhaling ontstaat er een flow van bewegingen. Door deze manier van bewegen creëer je warmte waardoor je nog meer gaat zweten, dit heeft een zuiverende werking op je organen en spieren.

Yin

foto yogaLanger in een bepaalde houding

Deze les blijf je langer in een bepaalde houding, met een bepaald aandachtsgebied. Dat is vaak de onderrug of verschillende spiergroepen in de benen. Doordat je relatief lang in een houding blijft bereikt daarbij niveaus in je lichaam die voorbij spieren gaan en ook je bindweefsel stimuleren. Het is een langzame en intense vorm van yoga.  Ook zorgt het ervoor dat je op diepere niveaus flexibiliteit ontwikkeld. Deze vorm van yoga is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten

Stress Release Yoga
yoga op het strand
Spierspanning loslaten

Tijdens deze les leer je je spierspanning los te laten doormiddel van een strip. En zullen er ook diverse Hatha houdingen worden uitgevoerd. Na verloop van tijd zal er minder spanning zijn in de bovenrug en als dat gebeurt wordt je skelet uitgenodigd een betere stand aan te nemen. Waardoor je houding verbetert en je wervelkolom weer gezond wordt. Deze vorm van yoga is zeer effectief bij het verminderen van nek, schouder en boven, -en onderrug klachten. Met Critical Alignment verbeter je je houding en flexibiliteit.